Belföld

Rendkívüli ülés a Liget-projektről

Sallai R. Benedek arra kéri a városvezetést, hogy állítsák le a fák kivágását, amíg tart a társadalmi konzultáció az ügyben.

A budapesti zöldterületek megóvása ügyében Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke a bizottság ellenzéki tagjainak támogatásával rendkívüli ülést hív össze péntekre.

Közlése szerint a Városligetben zajló események, “civilek elhurcolása és bántalmazása, információhiányos tájékoztatás a beruházásokról, alternatív megvalósítási tervek hiánya” mind arra utalnak, hogy nem megfelelő módon zajlott a kiemelt kormányzati projekt társadalmi vitája.

Célja valódi párbeszéd elindítása, és olyan alternatív megoldások keresése, amelyek a budapesti zöldfelületek megóvását és az emberek egészséges környezethez való jogát helyezik az előtérbe.

Kitért arra is, hogy egy demokratikusan működő országban, ahol a lakosság 81 százaléka nem ért egyet egy beruházással, természetesnek kellene lennie a párbeszéd újranyitásának.
Sallai R. Benedek arra kéri a kormányt, hogy a társadalmi vita lezárásáig állítsák le a fák kivágását, és szólaljanak fel “a véleményüket kifejezni kívánó állampolgárok bántalmazása ellen”.

Tájékoztatása szerint az ülésen a kormány és a főváros képviselői, a kivitelezők és a civilek egyaránt szót kapnának.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik