L(1)(960x640).jpg (L. Simon László)
Belföld

L. Simon: az olvasóit félrevezető sajtó önmagát teszi hiteltelenné

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 07. 04. 15:08

A lovasberényi kormányüdülőről írt az államtitkár.

L. Simon László a leghatározottabban visszautasítja azt a sajtóban megjelent állítást, hogy bármi köze lenne a lovasberényi kormányüdülő új tulajdonosához.

Sem én, sem családtagjaim, sem a családom érdekeltségébe tartozó gazdasági társaság nem vásárolta meg a lovasberényi kormányüdülőt.

Az államtitkár abszurdnak tartja az újabb lejárató hecckampányt, amit szerinte az is jelez, hogy a a sajtó jelentős, jól behatárolható része azt is kontrollálatlanul átvette, amikor a Demokratikus Koalíció balatonberényi kormányüdülőről beszélt.

A kormánypárti politikus visszautasítja a kormánypárti politikusokkal szemben egyre gyakrabban alkalmazott újságírói módszert,

amikor bárki lejáratása, vagy néhány ezer plusz olvasó/kattintás elérése érdekében kérdésbe burkolt állítást jelentetnek meg médiumok anélkül, hogy azt a kérdést a publikálás előtt az érintetteknek eljuttatták volna, ezzel megfosztva őt a hamis vád tisztázásától.

Mint írta, ennek következménye, hogy a hamis állítás a kormánypárti politikusok lejáratására nyitott sajtótermékekben ellenőrizetlenül, a legcsekélyebb kritika vagy a legalapvetőbb újságírói, etikai szabály betartása, az érintett megkérdezése nélkül megjelenhet. A másodközlőket az eredeti forrás későbbi korrekciója már kevésbé érdekli – tette hozzá L. Simon László.

A Miniszterelnökség államtitkára az újabb, nemtelen támadás kapcsán azt is jelezte, hogy

az olvasóit hazugsággal félrevezető sajtó önmagát teszi teljesen hiteltelenné, és ezzel éppen a demokráciákra jellemző ellenőrző funkciójáról mond le.

Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy nem elégedett a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárával, aki ezért befejezi tevékenységét. L. Simon László később azt mondta: Lázár János szavairól csak az újságokból értesült, ennél többet nem tud, és érdeklődve várja a fejleményeket, de országgyűlési képviselőként tovább dolgozik. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.