L(1)(960x640).jpg (L. Simon László)
Belföld

L. Simon: az olvasóit félrevezető sajtó önmagát teszi hiteltelenné

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 07. 04. 15:08

A lovasberényi kormányüdülőről írt az államtitkár.

L. Simon László a leghatározottabban visszautasítja azt a sajtóban megjelent állítást, hogy bármi köze lenne a lovasberényi kormányüdülő új tulajdonosához.

Sem én, sem családtagjaim, sem a családom érdekeltségébe tartozó gazdasági társaság nem vásárolta meg a lovasberényi kormányüdülőt.

Az államtitkár abszurdnak tartja az újabb lejárató hecckampányt, amit szerinte az is jelez, hogy a a sajtó jelentős, jól behatárolható része azt is kontrollálatlanul átvette, amikor a Demokratikus Koalíció balatonberényi kormányüdülőről beszélt.

A kormánypárti politikus visszautasítja a kormánypárti politikusokkal szemben egyre gyakrabban alkalmazott újságírói módszert,

amikor bárki lejáratása, vagy néhány ezer plusz olvasó/kattintás elérése érdekében kérdésbe burkolt állítást jelentetnek meg médiumok anélkül, hogy azt a kérdést a publikálás előtt az érintetteknek eljuttatták volna, ezzel megfosztva őt a hamis vád tisztázásától.

Mint írta, ennek következménye, hogy a hamis állítás a kormánypárti politikusok lejáratására nyitott sajtótermékekben ellenőrizetlenül, a legcsekélyebb kritika vagy a legalapvetőbb újságírói, etikai szabály betartása, az érintett megkérdezése nélkül megjelenhet. A másodközlőket az eredeti forrás későbbi korrekciója már kevésbé érdekli – tette hozzá L. Simon László.

A Miniszterelnökség államtitkára az újabb, nemtelen támadás kapcsán azt is jelezte, hogy

az olvasóit hazugsággal félrevezető sajtó önmagát teszi teljesen hiteltelenné, és ezzel éppen a demokráciákra jellemző ellenőrző funkciójáról mond le.

Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy nem elégedett a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárával, aki ezért befejezi tevékenységét. L. Simon László később azt mondta: Lázár János szavairól csak az újságokból értesült, ennél többet nem tud, és érdeklődve várja a fejleményeket, de országgyűlési képviselőként tovább dolgozik. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.