Belföld

L. Simon: az olvasóit félrevezető sajtó önmagát teszi hiteltelenné

L(1)(960x640).jpg (L. Simon László)
L(1)(960x640).jpg (L. Simon László)
A lovasberényi kormányüdülőről írt az államtitkár.

L. Simon László a leghatározottabban visszautasítja azt a sajtóban megjelent állítást, hogy bármi köze lenne a lovasberényi kormányüdülő új tulajdonosához.

Sem én, sem családtagjaim, sem a családom érdekeltségébe tartozó gazdasági társaság nem vásárolta meg a lovasberényi kormányüdülőt.

Az államtitkár abszurdnak tartja az újabb lejárató hecckampányt, amit szerinte az is jelez, hogy a a sajtó jelentős, jól behatárolható része azt is kontrollálatlanul átvette, amikor a Demokratikus Koalíció balatonberényi kormányüdülőről beszélt.

A kormánypárti politikus visszautasítja a kormánypárti politikusokkal szemben egyre gyakrabban alkalmazott újságírói módszert,

amikor bárki lejáratása, vagy néhány ezer plusz olvasó/kattintás elérése érdekében kérdésbe burkolt állítást jelentetnek meg médiumok anélkül, hogy azt a kérdést a publikálás előtt az érintetteknek eljuttatták volna, ezzel megfosztva őt a hamis vád tisztázásától.

Mint írta, ennek következménye, hogy a hamis állítás a kormánypárti politikusok lejáratására nyitott sajtótermékekben ellenőrizetlenül, a legcsekélyebb kritika vagy a legalapvetőbb újságírói, etikai szabály betartása, az érintett megkérdezése nélkül megjelenhet. A másodközlőket az eredeti forrás későbbi korrekciója már kevésbé érdekli – tette hozzá L. Simon László.

A Miniszterelnökség államtitkára az újabb, nemtelen támadás kapcsán azt is jelezte, hogy

az olvasóit hazugsággal félrevezető sajtó önmagát teszi teljesen hiteltelenné, és ezzel éppen a demokráciákra jellemző ellenőrző funkciójáról mond le.

Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy nem elégedett a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárával, aki ezért befejezi tevékenységét. L. Simon László később azt mondta: Lázár János szavairól csak az újságokból értesült, ennél többet nem tud, és érdeklődve várja a fejleményeket, de országgyűlési képviselőként tovább dolgozik. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik