Belföld

A debreceniek szerint értelmetlenül vennék el tőlük ingatlanaikat

tasó lászló (tasó lászló, )
tasó lászló (tasó lászló, )
Nyugodtan bővíthetnék a 471-es főutat a volt szovjet laktanya felé, de arra hivatkozik az állam, hogy az természetvédelmi terület, így inkább a magántulajdont csonkítanák meg.

Magántulajdonosok házait bontanák el, kerteket számolnának fel Debrecenben a 471-es főút bővítése miatt. Pedig erre nem biztos, hogy szükség lenne: a magáningatlanok az út egyik oldalán állnak, túloldalt pedig egy egykori szovjet laktanya gyakorlópályája húzódik.

Az ingatlantulajdonosok Tasó László államtitkárhoz fordultak segítségért, aki egyébként nagyon pártolja a beruházást. A Népszabadság azt írja, Nyíradonyban pont a 471-es út mellett vannak területei Tasónak, aki egykor a település polgármestere volt. Az elmúlt években még bővítették is arrafelé a családi birtokot, és az is megesett, hogy Tasó személyesen ment el az önkormányzati ülésre, ahol értékesebb belterületté nyilvánították az ő ingatlanát.

Debrecenben viszont az út kiszélesítése miatt mindenki ingatlanját megcsonkítanák egy 3-4 kilométeres szakaszon. Ezt az ott élők csak egy májusi közmeghallgatáson tudták meg, előtte senki nem egyeztetett velük. Azzal érvelnek, hogy az út túloldalán természetvédelmi terület húzódik, de ez erősen kétséges – a volt szovjet laktanya területén még a föld is olyan szennyezett, hogy nem lehet mezőgazdasági célra sem használni.

A panaszos debreceniek szerint, ha a gyakorlópálya felé szélesítenék az utat, azzal a beruházás is olcsóbb lenne, mert nem kellene költeni a kisajátításokra. Az államtitkár eddig nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik