Belföld

Riasztás az egész országra más-más okokból

Az ország keleti megyéire citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Itt az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm csapadék is hullhat. A keleti tájakon egyelőre az erős szél miatt van érvényben sárga riasztás, a legerősebb széllökések helyenként elérhetik a 70 km/órát.

Vasárnap napközben főként a Dunától keletre valószínű záporok, zivatarok kialakulása, a legnagyobb eséllyel az ország északkeleti harmadán fordul elő intenzívebb, vagy néhol heves zivatar – írja a met.hu.

A zivatarokat helyenként 70-75 km/h feletti szél, 20 mm feletti csapadék, néhol jégeső kísérheti. Egy-egy hevesebb zivatar (~75-90 km/h-s szélroham, ~2 cm átmérőjű jég) is lehetséges felhőszakadással (~30-40 mm csapadék). A hőmérséklet 19-30 fok között várható.

A zivatartevékenység délután kelet felé fokozatosan megszűnik, délután, kora este már csak kevés helyen lehetséges újabb zivatarok kialakulása az Alföld középső, délkeleti tájain.

Hétfőn már csak délen lehetnek felhősebb körzetek, napközben országszerte sok napsütésre, derűs időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű – áll a Köpönyeg.hu előrejelzésében. Az északi szél már csak néha élénkülhet meg, a levegő reggelre 12 és 17 fok közé csökken, délutánra 24 és 29 fok közé melegszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik