Élő Belföld

Lázár: L. Simonnak mennie kell

A miniszter szerint perverz dolog, hogy most pénteken nem kell dolgozniuk a köztisztviselőknek.

Liget: nincs apelláta

A Liget-projekt ügyében tájékoztatta Lázár János a miniszterelnököt, hogy újabb tiltakozás alakult ki. A kormány nevében a miniszter arról tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy „ezt a témát lezárta”, a beruházás megvalósul. Szerinte az elmúlt három évben minden érvet és ellenérvet meghallgatott a kormány, és ezeket figyelembe vette. Szerinte a magyar kerttervezők legfantasztikusabb teljesítménye fog megvalósulni 2018-19-ig.

Úgy látja, az elmúlt években az senkinek nem szúrta a szemét, hogy a Ligetben eddig a terület 35 százaléka volt lebetonozva. Csökkenni fog a beton és teljesen megújul a növényzet. Nem a tiltakozás ellen van a kormány, azt nem akarják korlátozni, de a beruházónak és a kivitelezőnek garantálnia kell a munkavédelmi szabályokat. Lekerítik a munkaterületeket, a kerítésen kívül van helye a tiltakozásnak.

Áttörés, Soros

Lázár reméli, hogy a mai nap áttörést hoz a fejekben Soros György szerepét illetően. Mármint hogy közvetlenül belefolyik Európa életébe. Sorosról itt írtunk. Lázár szerint Soros javaslata magyarellenes.

Népszavazás mint központi kérdés

Lázár szerint a következő hetek fő kérdése a népszavazás, Európában a Brexit miatt, itthon a kvótaellenes népszavazás miatt. “A magyar referendum jó példa arra, hogy lehet az embereket motiválni”, mármint úgy, hogy ők nem a kiválásról szavaznak, csak arról, hogy akarnak-e menekülteket.

Lázár már mintaadó népszavazásként definiálja a magyar referendumot, amit követhet Európa. Ugyanis ez nem befolyásolja az EU jövőjét, nem veszélyezteti, de üzen.

"Nem túloznék"

A Brexit gazdasági következményeit nem túlozná el Lázár.

Brexit: a menekültek miatt lett ez a végeredmény

A kancelláriaminiszter szerint a britek az ellenőrizetlen és kontrollálatlan menekültbeáramlás miatt szavaztak a kiválásra. Ezért az a kormány meggyőződése, hogy ha az EU nem kezeli a bevándorlást, nem hagyja, hogy a tagállamok döntsenek abban, kivel szeretnének együtt élni, az a közösség jövőjét veszélyezteti.

Védik a magyarokat

A kormány mindent meg fog tenni Lázár szerint azért, hogy az angliai magyarok jogai ne csorbuljanak a Brexit után.

Orbántól jön

A kancelláriaminiszter a kormányfőtől érkezett, kis füzetből olvassa az ukázt. Tiszteletben veszik a Brexit-népszavazás eredményét, együtt éreznek a török áldozatokkal, munkacsoport elemzi majd a kormányon belül a brit kiválás hatásait. Ugyanakkor a kormány nem aggódik attól, hogy a britek hátat fordítanak az EU-nak.

Olvasói sztorik