Belföld

Csütörtökön szóltak a polgármesternek, hogy másnap nyílik az új befogadó állomás

Kiskunhalason új, nyitott létesítményt alakít ki a Belügyminisztérium.

Pénteken új, kétszáz férőhelyes ideiglenes befogadó állomást nyitnak a menedékkérők számára Kiskunhalason, a volt laktanya területén. Ez a meglévő őrzött befogadó központtól elválasztva fog működni, és napközben elhagyhatják az ott élők.

Kiskunhalas polgármestere csütörtökön azt írta az MTI-nek: délelőtt erősítette meg neki a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára, hogy pénteken megnyílik az új létesítmény, amit „az országra és Európára nehezedő migrációs nyomással” indokolt.

Fülöp Róbert közölte: a „nem várt nyitott befogadó állomás létrehozása miatt” az önkormányzat lépéseket tett a köznyugalom és közbiztonság érdekében. A befogadó állomás közelében, a lakóövezetben és a város közterületein megerősítik a rendőri jelenlétet, a közbiztonság fenntartásában a városi rendészet és a polgárőrség is közreműködik. A lakosságot arra kérte a városvezető, hogy segítsék a hatóság munkáját. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a kiskunhalasi központok mihamarabbi bezárását tartja kívánatosnak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik