Belföld

Szifilisszel fertőzte meg a hároméves unokahúgát

Az eset idején 17 éves fiú négy és fél évet kapott.

Négy év hat hónapot kapott egy tizenéves fiú, aki szexuális erőszakot követet el hároméves unokahúgával szemben. A kislány szifilisszel fertőződött.

A vádirat szerint a tavalyelőtt 17 éves elkövető fizikai erejével visszaélve hozzáérintette a nemi szervét a gyermekéhez. Bár azt konkrétan nem tudta, hogy szifiliszes, sejthette, hogy van valamilyen nemi betegsége, mert a nemi szerve fekélyes volt. A nyomozás során még tagadta a bűnösségét, a tárgyaláson azonban elismerte a tettét.

Az eljárás során kiderült, hogy a kislány mástól nem is kaphatta el a betegséget. A gyermek a nagymamának mesélte el a kórházban, mi történt vele, majd miután kiemelték a családból, a nevelőszülőknek is beszélt a bántalmazásról.

Az egyik szakértő szerint az elkövető személyisége „éretlen”, a cselekmény súlyát így a várható büntetési tétel jelzi számára, nem az erkölcsi vonatkozásai. Az ügyész szabadságvesztés kiszabását kérte, súlyosbító körülményként figyelembe véve, hogy korábban lopás miatt két évre próbára bocsátották. A beismerő vallomás elég, de egyébként is van annyi tény, ami alapján ki lehet mondani a vádlott bűnösségét.

Az ügyvéd szerint a vádlott nem volt tudatában annak, hogy miért tette, amit tett. Azt mondta, „hülye voltam, nem gondoltam végig, ez mivel jár”. Az utolsó szó jogán bocsánatot kért és azt mondta, új életet kezdene, iskolába járna és dolgozna.

A fiút egyébként állítólag megverték zárkatársai, de az orvos, aki megvizsgálta, azt mondta, nincs sérülése. A bíró azt mondta, erről tájékoztatja a büntetés-végrehajtás parancsnokát, hogy vizsgálják ki, megtörtént-e ez az eset.

Az erőszaktevőt végül 4 év 6 hónap börtönre ítélték. (HVG.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik