Belföld

Kalapáccsal támadt a rendőrre a feledékeny rabló – videó

A motorjában hagyta az indítókulcsot. Vesztére.

Egy zálogház kifosztását akadályozta meg egy szolgálaton kívüli rendőr Marcali belvárosában. A rablók motorral érkeztek. Leugrottak a járműről, a kirakatot egy kalapáccsal betörték, az arany ékszereket egy táskába pakolták.

Mindezt látta a helyi kapitányság szolgálaton kívüli rendőre. Juhász Zoltán főtörzszászlós a motorhoz sietett, kivette az indítókulcsot, hogy megakadályozza a menekülést. Ekkor az egyik férfi a kalapáccsal támadt a rendőrre, aki egy hirdetőtáblát kapott maga elé, így fogta fel az ütéseket.

A két férfi a zsákmányt hátrahagyva, futva elmenekült, a főtörzszászlós és három járókelő utánuk rohant. Közben több autóval is érkeztek rendőrök, akik segítségével Juhász Zoltán néhány percen belül a helyszín közelében elfogta a 19 és a 47 éves zalahalápi férfit.

A rendőrök előállították, majd felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. A két férfit őrizetbe vették, kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – tudatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik