Belföld

Helikoptertúrára vitte Habonyt a letelepedési kötvényekből gazdagodó hongkongi bankár

Mindez egy rosszul beállított honlap miatt derült ki.

977 ezer forint értékben vett részt Habony Árpád és barátnője egy 45 perces hongkongi helikopteres városnézésen – írja a 444.

Ez egy privát út volt, amelyen a pilótán kívül senki nem utazik a vendégekkel, így alapesetben nem is tudna róla senki. Csakhogy a túrát szervező cég honlapját rosszul állították be, és minden tranzakciójuk felkerült az internetre, így elég volt Habony nevére keresni a Google-ban, hogy rá lehessen találni a foglalásra.

A helikopteren Nagy Boglárka utazott Habonnyal. A festőművészről D. Tóth Kriszta riportjából derült ki, hogy a miniszterelnöki fantomtanácsadó barátnője, azóta a kormányközeli bulvárban is szerepelt.

Habonyék foglalásának külön érdekessége, hogy egy olyan email-címet és telefonszámot adtak meg hozzá, ami Jonathan Chan hongkongi bankáré. Az ő neve szerepel a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Hungary State Special Debt Fund egy hivatalos dokumentumán, és Rogán Antal, a kötvénybiznisz egyik fő kormányzati támogatója, korábban őt nevezte meg a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként. Ez a cég egyébként a legnagyobb a magyar letelepedési kötvényeket értékesítő cégek közül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik