Belföld

Riasztás: jégeső ömlik a nyakunkba az esti meccs alatt

jégeső (Array)
jégeső (Array)
A magyar-belga meccset szabadban nézi némileg kockázatos lesz a lehetséges záporok miatt.

Az ország keleti felében több járásban első- és másodfokú riasztások vannak érvényben. Ezeken a területeken már a következő órákban lehet olyan zivatar, amelyet viharos szél, jégeső és jelentős mennyiségű csapadék kísér.

A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az ország többi megyéjében elsőfokú figyelmeztetéseseket adtak ki heves zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: hétfő reggelig nagyjából a Dunától keletre és a Dunántúl déli területein többfelé várható zivatar jelentős mennyiségű csapadék és viharos szél kíséretében. Helyenként intenzív zivatar és felhőszakadás is lehet, amely során 30-50 milliméternyi csapadék is hullhat. Az éjféli órákig átmenetileg 90 kilométer/óra feletti széllökéssel, illetve jégesővel (kis területen akár nagyobb, 2-3 centiméter átmérőjű jéggel) kísért zivatarokra is készülni kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik