Belföld

Nincs menekvés, egyre durvább a forróság

A 37 fokos hőmérséklet mellett zivatarok is várhatók.

Az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Somogy, Vas és Zala megyében heves zivatarra, felhőszakadásra kell számítani. Nógrádban, Zalában, Veszprém és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet várhatóan 25 fok felett alakul. A többi megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, itt a napi középhőmérséklet a 27 fokot is meghaladja.

Az előrejelzés szerint a délutáni-kora esti órákban az Alpokalján, valamint az Északi-középhegység és az Alföld északkeleti harmadán lehet záporeső, zivatar. A Baja-Győr tengely mentén megerősödik a szél, északkeleten viszont gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-37 fok között alakul. Késő estére 24-31 fokig hűl le a levegő, ahol zivatar van, ott ennél kissé hűvösebb is lehet.

Vasárnap többfelé lehet záporra, zivatarra, megerősödő szélre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 29 és 34 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon 26-28 fok valószínű.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd aFacebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik