molnár-gyula (ingyenes, vágott)
Belföld

Molnár Gyula az MSZP új elnöke

24.hu
24.hu

2016. 06. 25. 15:42

Korábban a témában:
Az elnökjelöltek második körös szavazásán 320-an szavaztak, ebből érvényes volt 309 voks. Ebből Molnár Gyula 176 szavazatot kapott, Tóbiás József pedig 133-at.
Így az MSZP új elnöke Molnár Gyula.

A Központi Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnökének 314 érvényes szavazattal Szücs Gábort választották meg a küldöttek.

Nagy meglepetés, hogy a párt leszavazta Botka Lászlót, helyett Hiller István lett a választmány elnöke.

Az első forduló eredményei így néztek ki: Az elnökjelöltekre 337-en szavaztak, és a leadott voksok a következőképp oszlottak meg: 121 szavazatot kapott Molnár Gyula, 99 szavazatot Tóbiás József, 67 szavazatot kapott Harangozó Tamás és 45 szavazatot Szanyi Tibor. Ez azt jelentette, hogy senki nem kapta meg a szükséges számú szavazatot, vagyis a második forduló volt a döntő.
Reggel óta tart az MSZP tisztújító kongresszusa, ahol új elnököt és vezetőket választanak. Először a Magyar Szocialista Párt elnökéről, majd az elnökhelyettesről és az alelnökökről szavaztak a küldöttek, végül az országos elnökség tagjait választotta meg a kongresszus. A szavazás titkos, a kongresszus zárt volt.

Az elnöki posztért négyen indultak:

  • Tóbiás József pártelnök,
  • Harangozó Tamás,
  • Molnár Gyula
  • és Szanyi Tibor.

Az alapszabály szerint, ha az első szavazáson nem kapja meg senki a szavazatok felét plusz egy voksot, akkor jön a második kör, így mindenki arra számít, hogy ekkor dől majd el, ki lesz az elnök.

Elnökhelyettesnek

  • Gőgös Zoltán
  • és Tóth Bertalan

jelentkezett, alelnököt pedig

  • Lukács Zoltán,
  • Ujhelyi István,
  • Gúr Nándor
  • és Nemény András

közül választanak.

Az elnöki posztra jelentkezőknek 1500 támogató aláírást kellett összegyűjteniük a párttagoktól.

Az MSZP tisztújító kongresszusa nagyon fontos lehet, mert a most megválasztott elnök vezeti rá a pártot a 2018-as választásokra. Kérdés, hogy az MSZP képes, és akar-e változtatni a mostani politikáján.

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.