műtős (Array)
Belföld

Műtéteket halasztanak el az Amerikai úti idegsebészeten

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 06. 23. 09:15

Elmaradnak a műtétek az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (OKITI), mert nincs műtősnő a beavatkozásokhoz – értesült a Népszabadság. Az Amerikai úti intézet a harmadik legnagyobb idegsebészeti központ Európában.

A lapnak a kórház egy orvosa arról beszélt, hogy a műtétek leállása miatt napok óta nem tudnak a betegeknek és a hozzátartozóiknak mit mondani. A műtősnők pótlására rezidenseket küldtek az operáló orvosok mellé – mondta egy beosztott.

Óváry Csaba igazgató elismerte, hogy az elmúlt öt napban a hat műtőjükből csak négyben dolgoztak. Mint mondta, csak olyan műtéteket halasztottak el, ahol ez nem okozott egészségromlást. Cáfolta, hogy a hiányzó műtősöket rezidensekkel pótolják. Nyáron éppen a szabadságolások miatt előfordul, hogy kevesebb műtő működik, most is megpróbálják a kevésbé gyakorlott műtősnőket fölkészíteni, hogy az augusztusi szabadságok idején pótolhassák a gyakorlottabbakat.

UPDATE: A kórház reagált, türelmet kérnek

Az intézmény csütörtökön közleményben kommentálta a Népszabadság cikkét. Mint írják,

a vélt késedelem magyarázata az ellátás kompromisszum mentes minősége.

Mint írják, a betegek és saját maguk által támasztott elvárásoknak kizárólag úgy tudnak megfelelni, ha

mindennapi munkánk szervezése során az emberi erőforrás fejlesztésére is megfelelő hangsúlyt helyezünk, valamint ha munkatársainknak megfelelő időt biztosítunk a pihenésre, hogy munkájukat képességeiknek megfelelő magas színvonalon végezhessék.

Ezen szempontok összeegyeztetése különösen nehéz, azonban nem fognak olyan műtétet vagy beavatkozást elhalasztani, amely késlekedés betegeiket veszélyeztetné. Ehhez folyamatosan egyeztetnek munkatársaikkal, a társintézményekkel, a sürgősségi betegellátás-irányítással, szakmai szervezetekkel, valamint a fenntartóval, a betegekkel és hozzátartozóikkal.

A levél szerint a fenti nehézségekkel valamilyen mértékben minden egészségügyi szolgáltatónak szembe kell néznie, ezért a maguk és az egészségügyi ellátórendszer többi szereplője nevében megértést, türelmet és támogatást kérnek.

Képünk illusztráció.

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.