Belföld

Hőséggel ünnepeljük a magyar diadalt

hoseg-budapesten(2)(210x140).jpg (Array)
hoseg-budapesten(2)(210x140).jpg (Array)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) előrejelzése szerint csütörtökön napos időre számíthatunk, csak az Alföldön lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztetés

Egy-egy helyi zivatar kialakulása kis valószínűséggel elsősorban az Alföld délkeleti, keleti részén, esetleg a Dunántúl déli határvidékén lehetséges a délutáni, kora esti órákban. Az esetlegesen kialakuló zivatarokhoz viharos (>60 km/h) szél, rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék és jégeső is társulhat, de hevesebb kísérőjelenségek kialakulása kevésbé valószínű.

Hőség: az ország keleti, délkeleti felén a napi középhőmérséklet egyre többfelé eléri a 25, 26 fokot (a fővárosban is, de Pest megye nagyobb részén még a hűvösebb reggelnek köszönhetően nem).

A MET Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékre adott ki figyelmeztetést a hőség miatt.

Kép: met.hu
Kép: met.hu

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik