Belföld

AZ MSZP követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a Spéder házában talált hangfelvételeket

Szakács László szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, szerinte biztosan nem a rendőrségtől származnak azok az információk, amik szerint vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készített hangfelvételeket találtak.

Az ellenzéki politikus úgy gondolja, a szivárogtatás Spéder Zoltánhoz vezethető vissza, aki így akarja megüzenni a “fideszes belháborúban”, hogy “van még néhány dolog a tarsolyában”.

Az MSZP képviselője elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány 2012 óta olyan döntéseket hoz, amelyek a magánkézben lévő MFB-t és Takarékbankot hozza kedvező helyzetbe a köztulajdonban álló takarékszövetkezetek, illetve a posta kárára. Példát is mondott: a postai pénzszállítás kiszervezését, amelyben szerinte Spéder Zoltán érdekeltségei úgy tettek szert a haszon 50 százalékára, hogy az ehhez szükséges befektetést az adófizetők pénzéből állták.

Szakács László felszólította a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánost, hogy tisztázza, milyen érdekeltsége van az MFB-ben, “Spéder Zoltán a magánbankára-e”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik