Belföld

A nemzetbiztonsági bizottság tárgyalja a Portik-Rogán ügyet és Spéder hangfelvételeit

A nemzetbiztonsági bizottság a péntek délelőttre összehívott ülésén tájékozódik a Spéder Zoltánnál lefoglalt hangfelvételekről, valamint Portik Tamás Rogán Antalt ért vádjai ügyében – írta a Magyar Nemzet, a Népszabadság és a Népszava is csütörtökön.

A Népszabadság és a Népszava szerint Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a rendőrség illetékeseitől vár tájékoztatást.

A Magyar Nemzet cikke szerint Molnár Zsolt már korábban jelezte, hogy Portik Tamás terhelő vallomása “súlyos árnyékot vet” már nem csak Rogán Antalra, hanem a teljes magyar kormányoldalra is.

Ugyancsak nemzetbiztonsági kérdéseket vethet fel a lap szerint az, hogy Spéder Zoltánnál – az FHB Bank és az Indexet is kiadó médiavállalat tulajdonosánál – a rendőrség vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készített hangfelvételeket talált.

Molnár Zsolt a Népszavának adott nyilatkozata szerint a bizottság választ akar kapni a Spéder-üggyel kapcsolatban felmerülő kérdésekre, és meghallgatná azokat a hangfelvételeket, amelyeket az üzletember érdekeltségeinél tartott házkutatásokon foglaltak le.

A Magyar Nemzet felidézte: a jogerősen 15 év fegyházra ítélt Portik Tamás bírósági vallomásában nemrég azt állította, tízmillió forintnyi eurót adott Rogán Antalnak, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan áron aluli megvételében. A Rogán Antalt képviselő ügyvédi iroda közölte, a miniszter elmegy a bíróságra és nyilatkozatot tesz, emellett feljelenti Portik Tamást hamis tanúzásért – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik