Belföld

A BKK szerint a négyes-hatos ma áthalad a Rózsadombon

Úgy tűnik, a BKK-nak fogalma sincs róla, merre is halad a legforgalmasabb villamosuk.

A közlekedési vállalat ma az Olimpia Napja alkalmából átnevezte a négyes-hatos villamos megállóit – derült ki a Facebook-oldalukon 11 óra előtt néhány perccel megosztott térképből.
Ez végső soron éppen rendben is lenne, bár nem lennénk a turisták, illetve a megállókat kevésbé ismerő magyarok helyében, hiszen a Széll Kálmán térből például Darnyi Tamás tér lett, de le- illetve felszállhatunk majd a Szilágyi Áron téren, az Albert Flórián körútnál, a Benedek Tibor hídon áthaladva pedig a Berki Krisztián körtérre, vagy a Vörös Zsuzsanna központba érkezhetünk meg.

13507195_1091851264206694_6445034041150393774_n
Az azonban mindenkit meglepett, hogy az átnevezések mellett a BKK áthelyezéseket is foganatosított, így a 4-es és 6-os jelzésű villamosok is felkapaszkodnak a Rózsadombra, megállnak a Nyuati pályaudvar és a Jászai Mari tér között (a Szilágyi Áron téren), sőt, a Móricz Zsigmond Berki Krisztián körtér megállóhely a Feneketlen tótól néhány lépésnyire található Budai Arborétumba költözött. A kommentelők persze azonnal lecsaptak.

Hamar észrevették a rózsadombi kitérőt:

rozsadomb
De volt, aki inkább a kánikulában villamoson hűsöléssel tisztelegne az olimpikonoknak az izzadás és az ideiglenes átnevezések helyett:

legkondi
Előfordultak persze az utasélmény javítása érdekében megfogalmazott ötletek is:

errebezzegvanpenz
Volt persze olyan ember is, aki a biztonság kedvéért (ugye nem ma van április elseje??) fél szemmel rápillantott a naptárra (de csúnyán elvétette), sőt, a Nagykörutat az EB-meccsek után lezáró tömegek iránti dühét is egy kommentben fejtette ki:

aprilis1
A legvelősebb komment verseny egyértelmű, kérdőjelet nem ismerő, kíméletlen győztese pedig a munka hasznosságára hívta fel a vállalat figyelmét:

dolgoznidolgozni

Ebéd környékén aztán kapcsoltak a BKK-nál, így most már a javított, illetve a hibás térkép is egyaránt szerepel a vállalat Facebook-oldalán.
13512207_1091912430867244_5557703869869204293_n
A különbség magáért beszél:
output_lMG8ws
A Rózsadombról tömegközlekedéssel ma a városba indulóktól pedig elnézést kérünk, de villamossal már egészen biztosan nem fognak lejutni a ház elől a Oktogonhoz. :(

Ajánlott videó

Olvasói sztorik