Belföld

Rejtélyes módon tűnt el, került meg Spéder Zoltán autója

A kocsi a bankvezér cégeinek ügyében nyomozó Nemzeti Nyomozó Irodánál kötött ki.

Nem tudni, lefoglalták, ellopták, hogyan, miért kötött ki a nyomozóknál a kocsi, mert a tulajdonost elfelejtették értesíteni – írja a hvg.hu, amely szerint az autó az FHB Jelzálogbank Nyrt. tulajdona, azt az igazgatóság elnöke, Spéder Zoltán céges autóként használta.

A kocsit június 8-án látták utoljára. Éppen aznap, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott és adathordozókat foglalt le Spéder érdekeltségeinél több helyszínen, így a FHB-csoportnál is. A portál megszerezte az FHB feljelentését, amiből az derül ki, hogy a BMW-t június 8-án 13 óra körül parkolták le a pesti alsó rakparton. Szabályosan. Másnap 11.45-kor a kocsinak hűlt helye volt.

Az FHB még aznap, kora délután feljelentést tett az V. kerületi Rendőrkapitányságon, amely nem sokkal később már jelezte is, meglett az autó. Az viszont csak június 16-án derült ki, hogy a BMW „a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainál található”.

Az FHB semmilyen információt nem kapott arról, mi történt, ezért hivatalosan kért tájékoztatást, magyarázatot a rendőrségtől, amelyet a hvg.hu is keresett. A portálnak egy büntetőjogász általánosságban azt mondta: csak meghatározott célból lehet magántulajdont lefoglalni.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy a rendőrség a Spéder érdekeltségeknél történt házkutatásoknál lefoglaltak olyan adathordozókat, amelyeken Orbán Viktor kormányfővel és Rogán Antal miniszterrel folytatott beszélgetések szerepelnek. A rendőrség nem cáfolta, de nem is erősítette meg ezt, most pedig a Népszava azt írja, hogy a Lázár Jánossal folytatott beszélgetések is vannak az adathordozókon.

A lap megkereste a Miniszterelnökséget, hogy Lázár János tudta-e, hogy Spéder állítólag maga rögzítette a beszélgetéseket és továbbra is barátjának tekinti-e az FHB Jelzálogbank elnökét és a Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt. tulajdonosát. A kancellária csupán röviden válaszolt: “a Miniszterelnökség sajtóértesüléseket nem szeretne kommentálni”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik