Belföld

Megütötte az utas a buszsofőrt, mert későn nyitotta ki az ajtót

Folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt állítanak bíróság elé egy 44 éves férfit, aki rátámadt egy buszsofőrre tavaly ősszel Tatabányán. Az ügyészség szerdán közölte: vádat emeltek az ügyben.

A vádirat szerint a férfi 2015. október 31-én kora este akart felszállni a családjával a 9-es buszra. Felesége volt vele, illetve két gyermekük babakocsiban. A hátul vártak, de a buszvezető csak azután nyitotta ki az ajtót, hogy a nő  előrement és odaadta neki a jegytömböt. Az asszony az érvényesítést már nem várta meg, visszament a családjához.

A férfi már ez előtt is szóvá tette a sofőrnek, hogy miért nem nyitotta ki az ajtót, majd amikor feljutottak, előrement és szidni kezdte. A buszvezető fékezett, és követelte, hogy váltson hangnemet. A dühös utas a hirtelen fékezéstől elesett, ezután ököllel – közepes erővel – megütötte a jobb szeme alatt a sofőrt, könnyű sérüléseket okozva neki.

Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik