Belföld

Középiskolások kényszerítettek orális szexre egy kislányt Hevesben

Tinédzserek erőszakoltak meg egy 13 éves lányt Felsőtárkányban, a tóparton.  Az eset még tavaly nyáron történt, a történtekről a Heves Megyei Főügyészség számolt be szerdán, ugyanis az ügyben most emeltek vádat. Három 15 éves fiút állítanak bíróság elé tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, többek által, azonos alkalommal, egymás tevékenységéről tudva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt.

A vádiratból kiderül, az egri tinédzserek augusztus elején beszéltek meg találkozót két lánnyal a tóparton, hogy beszélgessenek, cigarettázzanak, ahogy azt már korábban többször megtették. Az éjféli találkára végül csak az egyik, mindössze 13 éves lány ment el. Ő nem félt a társaságtól, évek óta ismerte már őket, a barátai voltak.

A község templománál lévő buszmegállóból indultak a faluszéli tóhoz. Útközben a fiúk töményeztek, mire megérkeztek, már részegek voltak. Eleinte valóban csak beszélgettek, zenét hallgattak, ám az egyik középiskolás – az ügy elsőrendű vádlottja – felszólította a lányt, hogy igyon. Ő nem akart, ám a fiúknak nem tetszett. Ketten lefogták, harmadik társuk pedig leöntötte az italt a torkán. De ezután sem engedték el.

Ahogy az ügyészség fogalmaz, “erőszakkal arra kényszerítették, hogy változatlan testhelyzetben – kezét és a fejét lefogva – mindhármukat orálisan elégítse ki ott, a vízparton”. Mielőtt elváltak, még megfenyegették, el ne merje mondani senkinek, hogy mi történt. Végül egyedül hazaengedték.

Ezért a bűncselekményért öttől-tizenöt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, ám a fiúk – koruk miatt – legfeljebb öt évet kaphatnak, amennyiben bűnösnek találják őket. Az ügyészség azt indítványozta, hogy fiatalkorúak börtönében üljenek. A kamaszok szabadlábon várják a tárgyalást.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik