Belföld

Hőségre figyelmeztetnek: izzadni fogunk a szürke mackónadrágban

Szerdán sok napsütésre van kilátás, de emellett ismét megjelenhetnek többfelé gomolyfélhők is az égen, viszont egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar inkább csak a Tiszántúlon alakulhat ki.

Gyenge, mérsékelt marad az északi, északkeleti szél. Hajnalban 15-20°C, délután 27-33°C között alakul a hőmérséklet.

Melegfronti tünetek jelentkezhetnek, írja az Időkép.
Zivatar kialakulása elsősorban az Alföld délkeleti, keleti részén lehetséges a délutáni, kora esti órákban. Az esetlegesen kialakuló intenzívebb zivatarokhoz viharos (~60-80 km/h) szél, rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék és jégeső is társulhat, de hevesebb kísérőjelenségek kialakulása kevésbé valószínű, írja a met.hu. Emellett még a hőségre is figyelmeztetnek.
idő

Csütörtökön elsősorban a Dunától keletre jelenhetnek meg nagyobb gomolyfelhők, melyekből ismét kialakulhatnak frissítő záporok, helyenként zivatarok. Ugyanakkor tovább melegszik az idő, a legmagasabb hőmérséklet 30 és 34 fok között alakulhat.

Pénteken még melegebbre, 32-35 fok közötti maximumokra van kilátás, miközben helyenként a délkeleti szél is megélénkülhet. Ugyanakkor frissítő záporok, helyenként zivatarok ezen a napon is kialakulhatnak.

Szombaton már többfelé kell számítani záporra, zivatarra, de a sokfelé élénk, erős délkeleti szélben 31-35 fokot mérhetünk. Vasárnap napközben északnyugat felől hidegfront hozhat feltámadó északnyugati szelet, záporokat, zivatarokat, valamint pár fokos hőmérséklet-visszaesést.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik