Belföld

Két rendőr halt meg a budapesti balesetben – Ittas volt és nem figyelt a vétkes sofőr

Halált okozó ittas járművezetés bűntette, négyrendbeli segítségnyújtás elmulasztásának minősített esete – ezért kell felelnie a bíróság előtt annak az autósnak, aki a vád szerint tragikus balesetet okozott tavaly februárban Budapesten, az Üllői úton. A Fővárosi Főügyészség kedden közölte: vádat emeltek a 33 éves férfi ellen.

A vádirat szerint a sofőr az XVIII. kerületben, az Üllői út és a Mikszáth Kálmán utca kereszteződéséhez érve balra – a Mikszáth Kálmán utcára – akart kanyarodni. Mielőtt megkezdte a manővert, a terelővonal felé húzódott, ekkor még ellenőrizte a szemből érkező forgalmat és észrevette a szemből érkező járművet is. Ám amikor kanyarodni kezdett, már – az ügyészség megfogalmazása szerint – ittasságából adódó figyelmetlenségből és könnyelműségből nem nézett előre, és nem látta az elsőbbségi helyzetben lévő rendőrautót. A vétkes sofőr emellett szabálytalanul, kis ívben fordult balra.

A karambolt  már nem lehetett elkerülni, a rendőrautó az ütközés után kisodródott majd nekicsapódott egy harmadik kocsinak, egy taxinak. Az ittas sofőr a történtek után elhajtott a helyszínről, a mentőket sem értesítette. Pár utcával messzebb parkolt le. A helyszínelés alatt kapták el, amikor visszament az autójához.

Két rendõr életét vesztette egy közúti balesetben Budapest
Fotó: MTI

A balesetben mindkét rendőr meghalt, a taxisofőr pedig súlyosan megsérült.

Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott a férfival szemben, illetve hogy tiltsák el a vezetéstől.

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik