Belföld

Több mint 21 millióért üzent Orbán Viktor a briteknek 

Ha mégis  kilépnének az EU-ból, azt is elfogadjuk.
A magyar kormány Nagy-Britannia EU-tagságának megőrzése mellett érvelt egész oldalas hirdetésében, Orbán Viktor üzenetével.

A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként

A hirdetésben Orbán Viktor aláírása, felette a magyar címer, mögötte a magyar zászló látható.

Fotó: Erdélyi Angelika/24.hu

A kormányszóvivő vasárnap az MTI-nek azt mondta, Magyarország szerint Nagy-Britannia uniós tagsága fontos, mert az erős Európa a nagy tagállamok együttműködésével valósítható meg. A magyar kormányt sokszor vádolták Európa-ellenességgel, de mostani “pro-európai hozzáállása” is jelzi, elszántan, szilárdan hisz az unió által elért eredmények fontosságában, még ha sokszor másként is képzeli el a kontinens jövőjét. Kovács Zoltán azt mondta, hogy a hirdetést eredetileg szombaton szerették volna megjelentetni, de két nappal elhalasztották, tekintettel a csütörtökön meggyilkolt munkáspárti képviselő, Jo Cox halála miatt tartott kampánycsendre.

A Privatbankár kíváncsi volt, mennyibe került az egész oldalas üzenet. Megkérdezte a Miniszterelnökséget, a Londoni Magyar Nagykövetséget és a Kormányszóvivői Irodát is. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az árat nem árulta el. Közölte viszont, hogy Orbán Viktor következetesen azt az álláspontot képviseli – a visegrádi országok kormányfőivel közösen -, hogy Európa erősebb a britekkel.

Mi is erősebbek vagyunk, ha a britek bent vannak az Európai Unióban. Orbán Viktor azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nem akarjuk mi megmondani a briteknek, hogy mit tegyenek, hogyan döntsenek. A britek a saját szempontjaik alapján hoznak egy döntést, és mi ezt el fogjuk fogadni.

Kovács Zoltán kormányszóvivő irodája az árat is közölte. A hirdetés – a mai középárfolyammal számolva – hozzávetőleg bruttó 21,1 millió forintba került. A hirdetést a Londoni Magyar Nagykövetség helyeztette el az újságban, ehhez semmilyen közvetítő céget nem vettek igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik