Belföld

Hernádi Zsolt már az autóbizniszben is érdekelt

Hernadi-Zsolt(1)(960x640).jpg (hernádi zsolt,)
Hernadi-Zsolt(1)(960x640).jpg (hernádi zsolt,)

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította múlt héten a kormány a Spinto Hungária Kft. 6 milliárd forintos miskolci beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket – írja a vg.hu.

A Spinto Hungária Kft.-t idén május 10-én alapította a Spinto-TDM Szerszámtervező és Gyártó Kft., még ebben a hónapban 3 millióról 354 millióra emelték a törzstőkét, május végén pedig beszállt tulajdonostársnak a Gran Kockázati Tőkealap. Az alap kezelője a Gran Private Equity Zrt., amelynek a tulajdonosa Hernádi Zsolt Mol-vezér.

A 4,3 milliárd forintos alap az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramban 2013-ban elnyert forrásokból kis- és közepes vállalkozásokba fektet. Elsősorban kutatási projektek, tőkehiányos, de gyors növekedési potenciálú vállalkozások, illetve nagy kockázatú, de jelentős hozammal kecsegtető innovációs projektek támogatását részesíti előnyben.

Az alap eddig tucatnyi társaságba invesztált, honlapjuk szerint a Spinto Hungária-projekt célja

egyedülálló precíziósszerszám-gyártó üzem felállítása és üzemeltetése, a kelet-közép-európai autóipar növekedésére, a magyar mérnöki tudásbázisra alapozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik