Belföld

Óvszerekbe töltött fáradt olajjal dobálták meg fideszes képviselők autóit

Úgy vélik, meg akarják őket félemlíteni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályi négy önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) feljelentést tett, mert a múlt héten mindannyiuk otthonát támadás érte. Egyikük, Sömjéni Éva az MTI-nek azt mondta, munkájuk állhat az összehangolt akció hátterében.

A képviselő négyük véleményét tolmácsolva azt mondta:

nyilvánvalóan meg akarnak bennünket félemlíteni.

Mint mondta, egy bejelentés alapján a község üdülőövezetében, a tó partján tartottak bejárást. Ezután éjjel otthonukat, autójukat megdobálták gumióvszerekbe töltött fáradt olajjal,

minden úszott az olajban.

A képviselő biztos abban, hogy az akció hátterében azok állhatnak, akiknek érdekeit sérti  munkájuk, mert több olyan szabálytalanságot, jogszerűtlenséget is feltártak. Ezeket többször szóvá tették önkormányzati üléseken, de érdemi változás kevés esetben történt.

Nem akarunk félelemben élni, de visszavonulni sem szeretnénk, nagyon fájna, ha azok kerekednének felül, akik semmilyen szabályt nem tartanak be, akik ilyen tettekre képesek, másrészt azzal elérnék a céljukat.

Sömjéni Éva közölte, mind a négyen rendezett körülmények között élnek, “nincsenek gyanús ügyleteink, nincsenek ellenségeink”. Számukra teljesen nyilvánvaló, hogy a támadás a fideszes képviselőként végzett munkájuk következménye.

A jogász végzettségű képviselő úgy tudja, rongálás miatt indult az eljárás, pedig ami történt az – szerinte – kimeríti a közösség tagja elleni erőszak tényállását, hiszen a büntető törvénykönyv alapján ehhez elegendő a dolog elleni erőszak megvalósulása is. A feljelentés tényét megerősítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Janasóczki Attila azt mondta: ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt nyomoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik