Belföld

Nem tudni meddig, de lezárják a Kossuth téri metróállomást

m3 (m3, metrő, kékmetró)
m3 (m3, metrő, kékmetró)
Egy épületet bontanak le Kossuth téri metróállomás felett.

Az InfoRádiónak a Kossuth tér átépítését összefogó Steindl Imre-program vezetője azt mondta, azért álltak el a korábban tervezett rekonstrukciótól, mert a tér többi épületétől teljesen eltérő stílusú székház sokkal rosszabb állapotban van, mint ahogy elsőre látszott.

Wachsler Tamás szerint az épület jelenlegi szerkezetének a megtartása nagyjából annyiba kerülne, mint egy új szerkezet felépítése. A metrókijárat fölötti épület bontása, illetve oda egy új irodaház felhúzása több kellemetlenséggel is jár – tette hozzá.

Biztos, hogy legalábbis a bontás idejére a metróállomást le kell zárni, azon egyszerű oknál fogva, mert senki nem meri vállalni a felelősséget, még a legnagyobb gondosság mellett eljárva sem, hogy ha ilyen nagyméretű betonelemek bontása zajlik, akkor alatta emberek közlekedjenek.

Szerinte a bontásnak hamarosan meg kell kezdődnie, remélhetőleg még a nyáron, esetleg az ősz legelején és azt még idén be kell fejezni. Wachsler Tamás nem akart becslésekbe bocsátkozni arról, meddig tart a bontás, meddig marad zárva a Kossuth téri metróállomás.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik