Belföld

Apró hiba miatt lehetetlenítenék el a dunaújvárosi független hírportált

A fideszes alpolgármester tett ellene bejelentést. Az újságíró elismerte, hogy hibázott, de a büntetés mértékét túlzónak tartja.

Egy apró hiba miatt tennének tönkre egy kis, független helyi hírportált Dunaújvárosban – írja a 444. A város fideszes alpolgármestere, Dr. Ragó Pál, aki az időközi választáson a párt kampánystábjának tagja volt, bejelentést tett a területi választási bizottságnál, hogy nem találja az Állami Számvevőszék oldalán a Castellum politikai hirdetési tarifáit, noha törvény írja elő, hogy a sajtótermékek ezt elküldjék az ÁSZ-nak.

A Castellum alapítója, Nyulasi Zsolt elismerte, hogy hibázott, de először egyáltalán nem értette a problémát, az időközi választási kampány előtt ugyanis nyilvános bejegyzésben közölte a lap választási kódexét, benne a politikai hirdetések tarifatáblázatával. Ezt ő el is küldte az ÁSZ-nak, csak később, az eljárás során derült ki, hogy elgépelte az e-mail-címet.

Nyulasi elismerte, hogy hibázott és sajnálatát fejezte ki, a büntetést is jogosnak tartja, de annak összegével nem ért egyet. A 222 ezer forintos büntetés ugyanis az ellehetetlenülés szélére sodorja a kiadványt, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy nem követett el szándékos visszaélést, hiszen saját felületén is publikálta a tarifákat.

A döntés ellen fellebbezett, de az Országos Választási Bizottság arra való hivatkozással nem tárgyalta érdemben az ügyét, hogy a dokumentumban a „személyi azonosító” rovatba a személyi igazolványszámát írta be, pedig nem azt kellett volna.

Más lehetőség nem lévén, az újságíró gyűjtést indított a 222 ezer forint előteremtésére, ebben a bejegyzésben közölte számlaszámát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik