Belföld

Portikkal szembesítették volna Rogánt, de más dolga van

Halaszthatatlan közfeladatainak ellátása és előre egyeztetett hivatalos programja miatt nem tud részt venni pénteken Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Portik Tamással tervezett szembesítésén, legalábbis ez áll abban az iratban, amely az alvilági leszámolások miatt eljárás alatt álló Portik meghallgatásának elhalasztását kéri – írja a Magyar Nemzet.

A lap azt írta, hogy Rogán a foci-Eb-n tartózkodik Franciaországban, de a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte, hogy ez nem igaz, a miniszter ezen a napon hivatalos programon vesz részt Münchenben, aminek keretében háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival, és interjút ad a Bild napilapnak.

Miniszter úr a Labdarúgó Európa Bajnokság következő két magyar mérkőzésén sajnos nem tud részt venni

– írták.

A meghallgatást egyébként a Fővárosi Törvényszék rendelte el a Rogán Antal és Juhász Péter közötti perben. A miniszter egymillió forintot követel az Együtt alelnökétől, mert szerinte nem igaz, hogy üzletelt volna Portikkal vagy köreivel a V. kerületi önkormányzat, és azt állítja, hogy Portikot sem ismeri. Ennek tisztázása érdekében kezdeményezte Juhász, hogy Rogánt szembesítsék Portikkal.

Ugyanakkor Rogán jogi képviselője ellenzi a szembesítést, mert szerinte okiratokkal minden igazolható az ügyben. Portikot pénteken valószínűleg meg is hallgatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik