Belföld

A Jobbik hazarendelné a kormány tagjait az Eb-ről, hogy rendkívüli ülésnapot tartsanak a Rogán-Portik-ügyről

Szilágyi György, a Jobbik képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és kormánya tagjait, hogy utazzanak haza a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról, majd egy rendkívüli parlamenti ülésnapon adjanak választ arra, mi az igazság Portik Tamás kijelentéseiben. A politikus úgy fogalmazott, el kell mondaniuk

miért alakulhat ki az a kép, hogy ma Magyarországon egy maffiakormány uralkodik.

A Jobbik azt is kezdeményezi, hogy egy vizsgálóbizottság teljes körűen tárja fel az ügy hátterét.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, ha Rogán Antal nem tud választ adni a kérdésekre, akkor le kell mondania miniszteri posztjáról és képviselői mandátumáról.

A Juhász Péter Együtt-alelnök és Rogán Antal között zajló perben pénteken tanúként hallgatták meg az Energol Rt. korábbi igazgatóját, a jelenleg börtönbüntetését töltő Portik Tamást.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében azt írta, hogy Rogán Antal “soha, sehol nem találkozott Portik Tamással”. A kabinetiroda reményét fejezte ki, hogy a bíróság meghallgatja azokat a tanúkat, akik cáfolni tudják Portik Tamás hamis állításait.

Juhász Péter arra is képes volt a perben, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző meghallgatását kérje – írták, emlékeztetve arra, hogy
Portik Tamás és Laborc Sándor, aki a Gyurcsány-kormány alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt többször találkozott egymással.

Két találkozójukról 2008-ban készült lehallgatási jegyzőkönyv, amely szerint Portik Tamás arra vállalkozott, hogy fideszes politikusok kompromittálására gyűjtsön vagy gyártson információkat. Az egyik ilyen lejáratandó politikusként Rogán Antalt említik meg. Ezen tények ismeretében, bármi, amit Portik Tamás mondd, teljes mértékben hiteltelennek tekinthető – közölte a kabinetiroda.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik