Felcsút, 2014. május 16.
A felcsúti Pancho Aréna a szakadõ esõben 2014. május 16-án. A labdarúgó OTP Bank Liga 29. forduló nyitótalálkozója elõtt Bognár Tamás játékvezetõ úgy ítélte meg, hogy nem lehet futballozni a felázott pályán, ezért elhalasztották a Puskás Akadémia-DVSC-TEVA mérkõzést.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Belföld

Orbánék átírták a tao szabályait

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 06. 16. 08:43

Immár a múlté két szabály. A kabinet felülírta korábbi rendeletét.

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az Orbán Viktor által jegyzett kormányrendelet. Az a “látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló” csaknem ötéves rendeletet módosítja.

Az egyszerűség kedvéért hatályát veszíti két korábbi szabály.

A kabinet felülírta saját korábbi döntését, amely szerint a támogató eddig semmit nem kérhetett a támogatásért cserébe.

A támogató a támogatás juttatásáért a támogatott szervezet részéről semmilyen ellenszolgáltatásra nem jogosult, az ezzel ellentétes megállapodás semmis. Ilyen megállapodás esetén a támogató nem jogosult a Tao. tv. 22/C. § (2) bekezdése szerinti adókedvezmény igénybevételére sem.

Ez ugyanúgy nem érvényes mostantól, mint az a másik szabály, amely szerint a

támogató a szponzori szerződés keretében történő kiegészítő sportfejlesztési támogatás juttatásáért a támogatott szervezet részéről ellenszolgáltatásra jogosult. Az erre vonatkozó szerződés a támogató Tao. tv. 22/C. § (2) bekezdésében meghatározott adókedvezmény igénybevételére való jogosultságát nem érinti.

Korábban az Országgyűlés is belenyúlt a sportfejlesztési támogatások elszámolásának egyes szabályaiba. Márciusban módosította a társasági adóról és osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvényt, amely szerint amennyiben a kiegészítő sportfejlesztési támogatásra kötött szerződés alapján az adózó ellenszolgáltatásra jogosult, akkor a kiegészítő sportfejlesztési támogatás az ellenszolgáltatás áfa nélkül számított értékét jelenti, ami a látvány-csapatsportban tevékenykedő szervezetnél árbevételként számolandó el.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.