Belföld

Nem engedtek be három fekete AIDS-kutatót egy budapesti HIV-konferenciára

aids-konferencia (Array)
aids-konferencia (Array)

Három fekete AIDS-kutatót nem engedtek be egy budapesti HIV-konferenciára, írja a 444.hu.

Koen Block, az Európai AIDS Kezelési Csoport (EATG) vezetője és Kholoud Porter, a Nemzetközi HIV Megfigyelési Adatbázis Konferencia (IWHOD) főtitkára levelet írt a magyar külügyminisztériumnak, az érintett afrikai országok nagykövetségeinek és az Európai Bizottságnak is.

Kholoud Porter -aki egyébként a University College of London professzora- és kollégái szeretnék tudni, miért nem engedték be őket a magyar hatóságok a konferenciára.

Már korábban is voltak nehézségeik a magyar hatóságoknak, egy kenyai kutatónő vízumkérelmére például nem is reagáltak, de

volt olyan, akinek vízumkérelmét a magyar követség azzal utasította el, hogy félő a kutató a konferencia után nem utazna vissza hazájába.

Ez a 20. ilyen konferencia, a szervezők elmondták eddig még soha semmi gond nem volt. A 180 résztvevőből 13 volt afrikai, 11 fehér, két fekete, ők mehettek be, akiket nem engedtek be mind feketék voltak.

A lap kereste a külügyminisztériumot, hogy megtudják mi volt ennek az oka, de az érintetteket eddig nem kaptak választ kérdéseikre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik