Belföld

Az Orczy-kert kivágásra ítélt fái közül néhány kegyelmet kaphat

Folytatja az Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Ludovika Campus-projekt miatt kivágással érintett fák felülvizsgálatát az Orczy-parkban – közölte csütörtökön az intézmény, amely a kivitelező Market Zrt.-vel közösen méri fel, hogy az egyébként érvényes hatósági engedély birtokában kivágandó fák közül melyeket lehet megtartani. Az első vizsgálat még a keddi lakossági fórumig lezárult, ahol elhangzott, hogy a 145 fa közül várhatóan 34 fát tud megmenteni az egyetem.

Most azt vizsgálja az intézmény, hogy ezen felül is lehetne-e még fákat megmenteni a kivágástól, ezért megkezdődött azoknak a fáknak az áttekintése is, amelyeket a közművek telepítése miatt kellene az eredeti elképzelések szerint eltávolítani.

Ez további 18 fa felülvizsgálatát jelenti. A közleményben az NKE hangsúlyozza: ezzel párhuzamosan az érvényes hatósági engedélyek birtokában az NKE folytatja a Ludovika Campus beruházás építési munkálatait.

Mint írják, az egyetem tovább szeretné folytatni a lakossággal történő párbeszédet, amelynek célja a campus beruházással kapcsolatos lakossági tájékoztatás, az állampolgári észrevételek összegyűjtése és közös megoldások keresése.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a fákat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovica Campusának beruházása miatt vágják ki. A VIII. kerület nem ajánlott fel elég területet a fapótlásra, ezért az ültetések egy részét pénzben váltják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik