Belföld

A legjobb 5+1 érdemi válasz Gulyás Gergely Heti Válasznak adott interjújából

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

¯\_(ツ)_/¯. 2016. 06. 16. 07:22

Ahogy a címből is kiderült, Gulyás Gergely, a Fidesz és a parlament alelnöke interjút adott a Heti Válasznak. Ebben alapvetően nagyon sok mindenről nem beszélt, de az alábbiakról igen.

Magyar sorsról:

Az ország pedig legalább egy évtizedet veszített azzal a néhány ezer szavazattal, ami a 2002-es Fidesz-győzelemhez hiányzott.

Egészségügyről.

Hozzányúltunk. (Itt felsorolja, hol nyúltak hozzá.) Mivel azonban Budapesten a 4-es metró elvitt minden fejlesztési forrást – Demszky Gábor régi bűnének hosszú az árnyéka -, az előrelépés a fővárosban kevésbé, de vidéken sok helyen látszik.

Rosszhiszeműségről.

Rosszhiszeműnek lenni rossz. Naiv nem vagyok, de igyekszem a jóhiszeműség keskeny mezsgyéjén maradni.

Spéderről.

Magyarország jogállam, ahol az őt ért sérelmekért bárki elégtételt kaphat. A TV2 tudósításától felfordul a gyomrom, ráadásul nyilvánvalóan jogsértő is. Az ember nem kiérdemli a jog által védett méltóságát, hanem az vele születik. Ám ez sem Spéder Zoltánnak nem ad felmentést az alól, hogy a tulajdonában álló pénzintézet működésének jogszerűségéről számot adjon.

Matolcsyról.

Sokadszorra is elismerem: komoly hibát követtünk el. A titkosítás megkísérlésével sikerült az ügyet olyan magas polcra emelni, hogy utána már a politikai kár mérséklése is óriási erőfeszítést igényelt. A jegybank általi titkolózással és a mi titkosítási kísérletünkkel keltett látszatnak alig van köze a valósághoz.

Fajelméletről.

Az a kijelentés, hogy a magyar és a lengyel népnek elege lett a szabadságból, tartalmilag fajelmélet.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.