Belföld

A legjobb 5+1 érdemi válasz Gulyás Gergely Heti Válasznak adott interjújából

Ahogy a címből is kiderült, Gulyás Gergely, a Fidesz és a parlament alelnöke interjút adott a Heti Válasznak. Ebben alapvetően nagyon sok mindenről nem beszélt, de az alábbiakról igen.

Magyar sorsról:

Az ország pedig legalább egy évtizedet veszített azzal a néhány ezer szavazattal, ami a 2002-es Fidesz-győzelemhez hiányzott.

Egészségügyről.

Hozzányúltunk. (Itt felsorolja, hol nyúltak hozzá.) Mivel azonban Budapesten a 4-es metró elvitt minden fejlesztési forrást – Demszky Gábor régi bűnének hosszú az árnyéka -, az előrelépés a fővárosban kevésbé, de vidéken sok helyen látszik.

Rosszhiszeműségről.

Rosszhiszeműnek lenni rossz. Naiv nem vagyok, de igyekszem a jóhiszeműség keskeny mezsgyéjén maradni.

Spéderről.

Magyarország jogállam, ahol az őt ért sérelmekért bárki elégtételt kaphat. A TV2 tudósításától felfordul a gyomrom, ráadásul nyilvánvalóan jogsértő is. Az ember nem kiérdemli a jog által védett méltóságát, hanem az vele születik. Ám ez sem Spéder Zoltánnak nem ad felmentést az alól, hogy a tulajdonában álló pénzintézet működésének jogszerűségéről számot adjon.

Matolcsyról.

Sokadszorra is elismerem: komoly hibát követtünk el. A titkosítás megkísérlésével sikerült az ügyet olyan magas polcra emelni, hogy utána már a politikai kár mérséklése is óriási erőfeszítést igényelt. A jegybank általi titkolózással és a mi titkosítási kísérletünkkel keltett látszatnak alig van köze a valósághoz.

Fajelméletről.

Az a kijelentés, hogy a magyar és a lengyel népnek elege lett a szabadságból, tartalmilag fajelmélet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik