Belföld

Önállóan készül a 2018-as választásra az LMP

Újra kimondatná az LMP több meghatározó politikusa a párt július 16-17-én esedékes kongresszusával, hogy önállóan készülnek a 2018-as választásra, írja a Magyar Nemzet szerdai száma.

A lap birtokába került határozati javaslat alapján megerősítenék a 2012 végén elfogadott, a szövetségi politikát elutasító határozatukat, és kijelentenék, az LMP a 2018-as országgyűlési választásokon önállóan állít országos listát és indít egyéni képviselőjelölteket az összes országos egyéni választókerületben.

Az indítványt Szél Bernadett társelnök mellett Hadházy Ákos, illetve Ungár Péter önkormányzati képviselő és Keresztes László Lóránt elnökségi tag jegyzi.

Szél Bernadett megerősítette a Magyar Nemzet információját, emlékeztetve arra, Schiffer András távozása után már jelezték, hogy van, ami változatlan marad. Ungár Péter hozzátette, demonstrálni akarták, hogy az önállóságpártiság nem csupán Schiffer András politikája, hanem az LMP többségének álláspontja. Ráadásul, mivel a baloldalon ismét “elindult a régi mantra”, már a legelején tisztázni akarják, hogy az LMP ebből kimarad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik