Belföld

Colleen Bell Kecskeméten ünnepelte a természetvédelmet

A Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságán tett látogatásr Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerda délelőtt.

A nagykövet elmondta: ez az év az Egyesült Államok számára különösen fontos a természetvédelem szempontjából, hiszen idén ünneplik a Nemzeti Park Szolgálat, az amerikai belügyminisztérium szövetségi hivatala fennállásának századik évfordulóját.

Az évforduló alkalmából a nagykövet mind a tíz magyarországi nemzeti parkot felkeresi.

Ezzel ismerem el és hajtok fejet a magyar kollégák természetvédő, a biodiverzitást őrző munkája előtt

– fogalmazott.  Az amerikai nagykövet ötödik állomásként – az aggteleki, a Balaton-felvidéki, a fertő-hansági és a hortobágyi után – látogatott el a Kiskunsági Nemzeti Parkba. A természetvédelmi igazgatóság munkáját megismerve Colleen Bell találkozott a nagykövetség Facebook-oldalának két olyan követőjével is, aki a felhívására különféle magyarországi látnivalókat ajánlott neki meglátogatásra, köztük a nemzeti parkot is.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A diplomata a kecskeméti Mátyás király általános iskola kéttannyelvű tagozatának negyedik osztályos diákjaival is beszélgetett, akik természetismereti foglalkozásra érkeztek az intézménybe. Colleen Bell kiskunsági látogatását a fülöpházi homokbuckák és a Kelemen-széki tanösvény megtekintésével zárta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik