Belföld

Hiába bukott meg a program, folytatja a munkát a Gyere Haza Alapítvány

Megírtuk hétfőn, hogy megbukott a Gyere haza, fiatal program, miután 105 fiatalt sikerült ezzel a programmal hazacsalogatni, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2017-es költségvetés elfogadása kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, nem folytatódik a Gyere haza, fiatal program.

A Gyere Haza Alapítvány most közleményében azt írja, hogy:

Alapítványunkat 2012-ben hoztuk létre olyan külföldről hazatért magyar fiatalokkal, akik segíteni akarnak sorstársaiknak az itthoni újrakezdésben. Az elmúlt évek sok száz tanácskérőjének pozitív visszajelzéseitől, sikertörténeteitől is bátorítva végeztük eddig és végezzük a jövőben is tevékenységünket. Üdvözlünk minden olyan kezdeményezést, amely céljainkért, a külföldre vándoroltak magyarországi boldogulásának segítéséért dolgozik, legyen az civil, kormányzati, vállalati, vagy politikai hátterű. Ennek megfelelően üdvözöltük a Nemzetgazdasági Minisztérium 2015-ben, tőlünk függetlenül elindult Gyere haza, fiatal! programját, amelynek lezárását a napokban jelentették be. Sajnáljuk, hogy a kezdeményezés nem bővült társadalmi mozgalommá. Úgy gondoljuk, minden egyes hazatérő ember felbecsülhetetlen érték, így azok is, akik az elmúlt évben kormányzati támogatással érkeztek haza.

Úgy fogalmaznak, a Gyere haza, fiatal! program lezárása semmilyen formában nem érinti alapítványuk tevékenységét. Önkénteseik a továbbiakban is várják a hazatérést fontoló magyar fiatalok jelentkezését.

Továbbra is valljuk, hogy az élet nevű játékot, bár néha kalandos itthon játszani, de végső soron megéri.

Igen, ezzel a zseniális mondattal zártak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik