Belföld

Elítélték a bajai emberrablókat

24.hu
24.hu

2016. 06. 14. 12:27

A fiatalembert bántalmazták, megkötözték, betömték a száját,  fehér folyadékkal megtöltött injekciós tűvel és azzal fenyegették, hogy sorban levágják az ujjait.

Jogerősen öt és hét év közötti börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a négy férfit, akik tavaly elraboltak egy bajai vállalkozót. A bíróság társtettestként elkövetett emberrablás bűntettében találta bűnösnek őket – írja az MTI.

A rendőrség tavaly június közepén számolt be az esetről, akkor zárták le ugyanis a nyomozást és küldték meg az iratokat az illetékes ügyészségnek. Akkor még annyit lehetett tudni, hogy a társaság tagjait februárban fogták el. Egyikük találkozót beszélt meg egy 25 éves fiatallal, mondván, meg akarja venni a kocsiját. Elmentek egy próbakörre, ám a volán mögött ülő 38 éves “vevő” az Attila utcában megállt. Ekkor ketten – egy 30 és egy 27 éves férfi – pattantak be az autóba, és nekiestek a tulajdonosnak. Ezután Csávolyra vitték, egy házba. Az épületben egy 34 éves férfi várt rájuk. Megkötözték őt, betömték a száját és bántalmazták. Különböző papírok aláírására kényszerítették, egyebek mellett egy – az autóját érintő – adásvételi szerződést, illetve egy tartozáselismerő nyilatkozatot töltettek ki vele. Miután megtette, amit támadói akartak, elengedték.

Az ügyészség a vádemeléskor – júliusban – újabb részleteket közölt. A tájékoztatásából kiderül, a 35 éves csávolyi vádlott és az elrabolt fiatal is autókereskedéssel foglalkozott, riválisok voltak, mindketten Olaszországból hoztak be autókat. A másik két – 31 éves és 27 éves – csávolyi vádlott barátok és előbbi férfi tanyáján laktak albérlőként. Negyedik társuk – egy 38 éves bajai férfi – a 35 éves vádlottól akart az elrabolt fiatal közreműködésével autót venni és a vételár jelentős részét előre ki is fizette a két kereskedőnek. Az üzlet azonban meghiúsult, a két üzletember viszonya ekkor romlott meg, kölcsönösen feljelentgették egymást. A 35 éves csávolyi vádlott és a 38 éves bajai „vevő” elhatározták, hogy megszerzik a fiatalember autóját, ha kell, erőszak árán is. Ebbe bevonták a másik két férfit s azzal, hogy ha segítenek elvinni őt Csávolyra „elbeszélgetni”, megkapják a tartozás 20 százalékát. Ezután odacsalták a már említett módon.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy milyen eszközökkel próbálták a papírok aláírására kényszeríteni a kereskedőt azon túl, hogy bántalmazták, megkötözték és betömték a száját. Riválisa ugyanis egy fehér folyadékkal megtöltött injekciós tűvel és egy méretes erővágóval lépett a helyiségbe, majd közölte vele: két választása van: Az egyik, hogy aláírja a szerződéseket és elmehet, vagy egyesével elvágja az ujjait és belefecskendezi a nagy mennyiségű nyugtatót. A fiatal közölte: bármit aláír, csak ne bántsák. megígérte, hogy hallgatni fog, ezután visszaadták a pénzét és a telefonját majd haragosa Bajára vitte. A temetőnél rakta ki és megfenyegette: ha szól a rendőrségnek,  akkor ő és a családja is ott végzi.  A fiatalember kórházba ment majd onnan értesítette az egyenruhásokat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.