Belföld

Nem tesz feljelentést a poloska miatt az Eötvös Károly Intézet

Profi helyezhette el az Eötvös intézet számítógépes hálózatában az adattovábbításra alkalmas szerkezetet – mondta a Magyar Nemzetnek Majtényi László. Az intézet irodájának helyet adó bérházba több, biztonsági zárral ellátott ajtón át lehet bejutni, csakúgy, mint a helyiségekbe.

Erőszak nélkül ment be az ismeretlen. Igaz, több zárunk is elromlott, ami egy szakember szerint illegális behatolást is jelezhetett

– mondta az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, aki hozzátette: várhatóan nem tesznek feljelentést a talált szerkezet miatt. Megfontolandó ugyanis, van-e értelme a feljelentésnek, hiszen akkor át kellene adni a bűnjelet, tanúvallomást kellene tenni. Egy ilyen ügyben vannak olyan információk, amelyeket az ember nem ad tovább; például nem szeretném elárulni, ki segített megtalálni a poloskát – magyarázta a lapnak a volt adatvédelmi biztos.

Majtényi László szerint viszont egyértelműen bűncselekményt követett el, aki lehallgatta őket, mert az intézetben semmi olyan nem történik, ami alapot adhatna jogszerű lehallgatásra.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik