Belföld

Nem tesz feljelentést a poloska miatt az Eötvös Károly Intézet

24.hu
24.hu

2016. 06. 11. 14:07

Profi helyezhette el az Eötvös intézet számítógépes hálózatában az adattovábbításra alkalmas szerkezetet – mondta a Magyar Nemzetnek Majtényi László. Az intézet irodájának helyet adó bérházba több, biztonsági zárral ellátott ajtón át lehet bejutni, csakúgy, mint a helyiségekbe.

Erőszak nélkül ment be az ismeretlen. Igaz, több zárunk is elromlott, ami egy szakember szerint illegális behatolást is jelezhetett

– mondta az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, aki hozzátette: várhatóan nem tesznek feljelentést a talált szerkezet miatt. Megfontolandó ugyanis, van-e értelme a feljelentésnek, hiszen akkor át kellene adni a bűnjelet, tanúvallomást kellene tenni. Egy ilyen ügyben vannak olyan információk, amelyeket az ember nem ad tovább; például nem szeretném elárulni, ki segített megtalálni a poloskát – magyarázta a lapnak a volt adatvédelmi biztos.

Majtényi László szerint viszont egyértelműen bűncselekményt követett el, aki lehallgatta őket, mert az intézetben semmi olyan nem történik, ami alapot adhatna jogszerű lehallgatásra.

 

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.