Belföld

Hivatalos: négyen szállnak ringbe az MSZP-ért

Ezerötszáz párttag támogató aláírásával és az elnöki pályázat leadásával jelöltté vált Harangozó Tamás parlamenti frakcióvezető-helyettes, Molnár Gyula korábbi fővárosi pártelnök, Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő és Tóbiás József – mondta el az MTI-nek Steiner Pál, az MSZP kongresszusi jelölőbizottságának elnöke.

Támogatták a posztot jelenleg is betöltő Gőgös Zoltán elnökhelyettesi jelölését, és jövő héten hallgatják meg a posztra szintén aspiráló Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető-helyettest – tette hozzá. A bizottság nem hallgatta meg személyesen Gőgös Zoltánt, hanem a benyújtott pályázata alapján támogatták a jelöltségét. A szocialista politikust a hét elején szívpanaszok miatt kórházba vitték és megműtötték.

A választmányi elnöki posztért Botka László jelenlegi választmány elnök és Hiller István volt pártelnök “párharca” várható. Elmondta, hogy heten pályáztak alelnöknek, a bizottság a posztot most is betöltő két politikus, Lukács Zoltán és Ujhelyi István, valamint Gúr Nándor országgyűlési képviselő és Nemény András, a párt Vas megyei elnöke jelölését támogatta. Márton Roland jelenlegi alelnök jelöltségéhez nem járult hozzá a testület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik