Belföld

Eltávolították az egri kórházból a problémákról kipakoló orvost

Felbontotta a szerződését az egri Markhot Ferenc Oktató Kórház és Rendelőintézet igazgatója azzal a sebésszel, aki korábban nyilatkozott a kórházban uralkodó áldatlan állapotokról, például arról, hogy az intézményben nem működik a sterilizáló, nincs meleg víz – számolt be az mno.hu. Ahogyan megírtuk, Pócs Alfréd arról beszélt korrábban, hogy súlyosan életveszélyes helyzet is előállt az intézményben, mikor a traumaügyelet egyetlen fúrómotorral kezdődött az egyik hétvégén. Csak a szerencsének köszönhető, hogy akkor nem volt tömeges sérülés. Akkor az intézményvezető azt mondta: Pócs Alfréd nem egyeztetett vele a a tényként előadott, szerinte azonban valótlan információkról, etikai eljárást kezdeményez ellene.

A mno.hu cikke szerint Tóth Ildikó intézményvezető a színlelt szerződést nevezte meg a szerződésbontás okaként, Pócs azonban állítja:  ezek mondvacsinált okok, valójában az volt a probléma, hogy nyilvánosan beszélt a kórházban uralkodó körülményekről. Mint mondta, tavaly 134 szakember dolgozott külsős szerződéssel a kórházban, de egyedül az ő szerződését bontották fel.

Nemrégiben a megyei orvosi kamara nevében csalás miatt tettek feljelentést a kórházban átadott 57 millió forintos beléptetőrendszer miatt. Pócs Alfréd szerint papíron tavaly december végén vették át próbaüzemre, a valóságban azonban csak februárban kezdték építeni, és a mai napig nem készült el. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a lap kérdésére megerősítette, hogy az ügyben hűtlen kezelés gyanúja miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik