Belföld

Lázár azt mondja, nem figyelik meg a civileket, de lehet, hogy mégis

Fodor Gábor liberális parlamenti képviselő kérdezett rá Lázárnál, hogy a titkosszolgálatok megfigyelik-e a magyar civilszervezeteket. Ha igen, miért, ha pedig nem figyelték meg őket, akkor honnan vannak a Lázár által hivatkozott titkosszolgálati jelentések, amelyekkel korábban Soros György befolyására utalt.

Lázár szerint a korábbi nyilatkozataiból semmilyen formában nem következik az, hogy a magyar titkosszolgálatok akár belföldön, akár külföldön magyar civilszervezeteket figyelnének meg, írja a Hvg.hu.

Szerinte kiforgatták a szavait, hisztériakeltés folyik.

A kormány semmilyen formában nem kezdeményez direkt titkosszolgálati akciót hazai és nemzetközi civilszervezetek vagy konkrét személyek ellen. Ugyanakkor a titkosszolgálatok felderítő és elhárító tevékenysége közben kerülhet civilszervezet vagy konkrét személy a szolgálatok látókörébe.

– mondta.

Lázár szerint az Információs Hivatal feladata részben az, hogy felderítse az ország gazdasági biztonságának és pénzügyi helyzetének veszélyeztetésére irányuló külföldi szándékokat és cselekményeket, és jelzik a kormány felé, ha valamely állam vagy magánszemély ilyen formában kíván beavatkozni a magyar belpolitikába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik