Belföld

Gyújtogattak Polgárdiban, és visszamentek, hogy porig égessék a házat

A ház és a melléképület is teljesen kiégett. A páros lopott, így akarták eltüntetni a nyomokat.

Egy 74 éves asszony tett bejelentést a rendőrségen még szerda délelőtt, hogy valaki vagy valakik befeszítették egy Polgáron lévő lakatlan ház bejárati ajtaját, majd több helyiségben tüzet gyújtottak, több szoba is megrongálódott. Az idős nő elmondta, az ismeretlenek az elmúlt egy hétben járhattak ott.

A gyújtogatok még aznap este visszatértek, ismét lángra lobbantották a helyiségeket, majd elmentek. Egy arra járó vette észre a tüzet, ő értesítette a rendőrséget. A lángokat a tűzoltók megfékezték, de a ház és a melléképület is teljesen kiégett.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az egyenruhások még helyszíneltek, amikor megláttak két gyanús alakot az utcán, akikre ráillett a kapott személyleírás. Előállították őket, mindent bevallottak. Azt mondták, korábban loptak a házból, amit azért gyújtottak fel, hogy eltüntessék a nyomaikat.

Az egyik gyanúsított egy 40 éves férfi, míg társa egy mindössze 18 éves fiú. Jelentős kárt okozó rongálás bűntette és lopás miatt indult eljárás ellenük – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik