Belföld

Az MNB-alapítványok kisebb szerződéseiből is bőven kaptak baráti cégek

Az Együtt megszerezte az MNB alapítványainak 5 millió forint alatti kifizetéseit tartalmazó listáit, amiket a párt szerint korábban nem hozott nyilvánosságra egyik Pallas-alapítvány sem, írja a 444.

Az alapítványok ilyen költései is meghaladják az évi 310 millió forintot, de ebben nincsenek benne a folyamatos szerződések.

Az Együtt azt írja,

A korábban nyilvánosságra került kifizetésekhez hasonlóan az 5 millió forint alatti szerződések között is akad számos meglepő, botrányos tétel, melyek nem szolgáltak más célt, mint a lopást, a baráti cégek, magánszemélyek közötti pénzszórást.

A Száraz István által vezetett, sajtóhírek szerint Szemerey Tamás Matolcsy-unokatestvér érdekeltségébe tartozó FRANK Digital Kommunikációs Tanácsadó és Szolgáltató Kft. és a New Wave Media Kft. szerepelnek az 5 millió forint alatti kifizetések listáin is.

A FRANK Digital Kommunikációs Tanácsadó és Szolgáltató Kft. összesen több mint 6,7 millió forintot kapott két alapítványtól.

Nemcsak ők, hanem a Borókai Gábor lánya, Borókai Flóra tulajdonában álló Akció Rendezvényügynökség is kapott pénzeket. Összesen több mint 10 millió forintot fizettek ki a PAGEO-n keresztül a cégnek. De emellett a listára került egy 16,6 millió forintos tétel is, bár nem tudni, miért az ötmillió alatti szerződéseknél tüntették fel.

A cikk megjelenése után a New Wave Media és a FRANK Digital közleményt küldött. Ezt írták:

A mai napon az 24.hu felületén „Az MNB-alapítványok kisebb szerződéseiből is bőven kaptak baráti cégek” címmel megjelent cikkükben kommentár nélkül közlik az Együtt politikai párt közleményének azt a minden ténybeli alapot nélkülöző állítását, hogy a FRANK Digital Kft. Szemerey Tamás üzletember érdekeltségi körébe tartozna, vagy tulajdonrésze lenne a cégben. A valóság ezzel szemben az, hogy a FRANK Digital Kft. száz százalékos tulajdonosa cégén keresztül Száraz István. Az idézett hamis állítás a közleményből átvett szövegkörnyezetben alkalmas arra, hogy a FRANK Digital Kft. jó hírnevét sértse, ezért kérem Önöket, hogy a jelen nyilatkozatban foglalt valós tényeket lapjukban a szóban forgó cikkhez hasonló módon és felületen megjelentetni, vagy a cikk vonatkozó részét a fentiek fényében javítani szíveskedjenek.

A New Wave Media ugyanezt a közleményt küldte, csak FRANK Digital helyett a saját nevükkel.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik