Belföld

Elítélték a brutális győri erőszakolót – 2035-ig biztosan nem szabadul

Helybenhagyta a Győri Törvényszék a Győri Járásbíróság elsőfokú döntését, amelyben – rablás bűntettének kísérlete és szexuális erőszak bűntette miatt – 20 év fegyházbüntetésre ítélte azt a huszonéves férfit, aki 2015 januárjában – rögtön azután, hogy szabadult – rátámadt egymás után két lányra. Az előzetesben töltött idő beleszámít a büntetésébe, de így is 2015-ben szabadulhat, feltételesen sem jöhet ki.

A bíróság megállapította: a fiatalember 2015. január 3-án szabadult a börtönből majd Győrbe utazott – és anélkül, hogy Somogy megyébe utazott volna  a családjához – kést, gumikesztyűt és óvszert vásárolt, majd rátámadt első kiszemeltjére egy társasház liftjében. A lánynak végül sikerült elmenekülnie.

Este újabb áldozat után nézett. Egy buszon szemelte ki a kamaszt, majd miután leszállt, követte, nekirontott és megerőszakolta. A férfit a történtek után elkapták.

A lány korábban a kisalfold.hu-nak nyilatkozott.

„Leszálltam, s elindultam hazafelé. Át akartam vágni, egy rövidebb utat választottam, ahol egyelőre építkeznek. Ekkor támadt rám hátulról a férfi. A kezeimet a testemhez szorította az egyik kezével, a másikkal a számba nyúlt és elfordította a fejemet. Sikítottam és nagyon féltem. A kést nekem szegezte. Azt mondta, ha nem ellenkezem, csak akkor nem bánt… Végig hercegnőmnek szólított”

 Az elsőfokú ítélettel szemben egyébként a vádlott és védője – a szexuális erőszak bűntette kapcsán – felmentésért, míg a rablás kísérlete vonatkozásában enyhítésért fellebbezett , míg az ügyész azt kérte törvényszéktől, hagyja helyben a döntést – derült ki a Győri Törvényszék tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik