Belföld

Kisfiú fulladt meg a strandon, emberölésért ítélték el a 74 éves tanárnőt

A tragédia még 2014 júliusában történt, a tápiószentmártoni Strand- és Termálfürdő egyik medencéjében, írja a Bors. A fiút a szüleit jól ismerő nyugdíjas pedagógus vitte strandolni, de nem vigyázott rá, a gyerek a víz alá bukott egy másik kisfiú húzta ki, a parton újraélesztették, ám a kórházban másnap beállt az agyhalál.

A bulvárlap szerint a fiú életfunkcióit még három napig tartották fenn, a szülei felajánlották a szerveit donációra.

A kisfiút kísérő Erzsébet és a strand igazgatónője ellen is eljárás indult, utóbbi felelőssége azért merült fel, mert a fürdő területén nem volt szolgálatban megfelelő létszámú úszómester.

Kedden a Budapest Környéki Törvényszéken emberölés vétségében mondta ki bűnösnek G. Erzsébetet, ezért 2 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A strand vezetőjét, T. Istvánnét foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésért ugyancsak 2 évre ítélte, 3 évre felfüggesztve.

Az ítélethirdetésen az idős nő egészségügyi okokra hivatkozva nem jelent meg, állítja, a tragédia óta súlyos pszichés zavarokkal küszködik, az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatja. A szakvélemény szerint azonban G. Erzsébetet őszinte megbánás helyett jobban foglalkoztatja saját sorsának alakulása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik