Belföld

Garanciát kért a kórház a tévészerelőtől, aki ingyen készülékeket ajánlott fel

Ellenbacher Attila már több száz megjavított tévét adományozott kórházaknak, most azonban furcsa érvvel szerelték le.

Meglepő választ kapott az Országos Onkológiai Intézettől, valamint az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézettől az a tévészerelő, aki felajánlotta, hogy közel száz, megjavított tévét adományoz az intézményeknek teljesen ingyen. Ellenbacher Attila már több mint kétszáz készüléket adományozott így kórházaknak, amelyek szívesen fogadták az ajándékot.

Az ORFI és az onkológiai intézet azonban most azt írta a tévészerelő megkeresésére, hogy az ajándék tévéket

garancia nélkül nem áll módjukban elfogadni.

Az Onkológiai Intézet főigazgatója közölte: minden elektromos készülékkel kapcsolatban ragaszkodnak „a törvényi előírások szerinti érintésvédelemhez és a műszaki garanciához”, és azt írta, az intézet feltételezte, hogy a tévészerelő „munkájára garanciát vállal, a tévékről minőségi és biztonság technikai dokumentumot állít ki”.

Ellenbacher szerint az eddig megajándékozott több tucat intézménynek megfelelt egy egyszerű adományozási szerződés, amelyben le van írva, hogy a készülékek karbantartásának költségeit a megajándékozott viseli. Ilyen körülmények között azonban nem tudja vállalni az ajándékozást, hiszen kiszámíthatatlan, hogy a javított készülékek meddig működnek. (Index)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik