Belföld

Rákay könyve helyett pénzt kapjanak az iskolák!  

Rákay Philip (rákay philip)
Rákay Philip (rákay philip)
Ezt követeli az Együtt, amely közérdekű adatigénylést nyújt be az ügyben.

Az ellenzéki párt felháborítónak tartja, hogy a közoktatás rendbetételére nem, de “a fideszes haverok pénzelésére” telik a kormánynak. Rákay Philip könyvének kormányzati megvásárlása kapcsán joggal vetődik fel a kérdés, hogy a Fideszhez nyíltan kötődő műsorvezető könyvét kinek a javaslatára, állásfoglalására alapozva vásárolják meg.

Mint korábban megírtuk, egy frissen megjelent kormányhatározatból derült ki, hogy több mint 71 millió forintért vásárol a kormány Rákay Philip rendszerváltással foglalkozó magánkiadású könyvéből. A cél, hogy a könyv eljusson az iskolákba, könyvtárakba. Az Együtt felháborítónak nevezi, hogy a kormány arra költ 71 millió forintot a magyar emberek adójából, hogy egy fideszes haver zsebét kitömje.

Az Együtt közérdekű adatigénylést nyújt be Rákay Philip könyvének megvásárlása ügyében. Tudni akarja, pontosan hány darabot rendel a kormány a könyvből?

Szakmailag, tudományosan lektorálta-e bárki a televíziós-műsorvezető munkáját? Milyen szakértői, tudományos állásfoglalásra alapozva döntöttek a könyvvásárlásról? Bármilyen szakmai grémium alkalmasnak nyilvánította-e a könyvet oktatási célokra?

Az Együtt követeli, hogy ha a könyv nem felel meg a szakmai, oktatási feltételeknek, nem rendelkezik a megfelelő minősítésekkel, valamint a kormány nem tud elszámolni azzal, pontosan mire költik az adófizetők pénzét, azonnal vonják vissza a döntést és a pénzt költsék a romokban heverő oktatási rendszer rendbetételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik