Belföld

Elmarad a Takarékban rendkívüli közgyűlése

24.hu
24.hu

2016. 06. 07. 21:26

Korábban a témában:

A Spéder-közeli MATAK Zrt. kezdeményezte, hogy tartson rendkívüli közgyűlést a Takarékbank. Sajtóértesülések szerint ezen a közgyűlésen arról szavaztak volna a részvényesek, hogy döntő mértékű tulajdont szerezzenek a Spéder Zoltán vezetése alatt álló FHB bankcsoportban, írja a 444.hu.

A lap szerint ez egy több éves folyamat vége lenne, amiben közeledett egymáshoz az FHB, a Magyar Posta és a takarékszövetkezeti integráció. Eddig úgy tűnt, ezt a kormány is támogatja. Az utóbbi napokban viszont eltűnt ez a hátszél Spéder mögül és többen elkezdték kritizálni a takarékintegrációt.

Varga Mihály benyújtott törvényjavaslata pedig már azt célozza, hogy az FHB-t és a Takarékbankot leválasszák az integrációról.

A lap szerint Spéderék a legkomolyabb ütést a Magyar Nemzeti Banktól kapták (105 milliós bírság) mégpedig azért, mert az FHB elkezdett kutakodni a 2012-ben kibocsátott kötvények körül, amik talán megmentették az abban az időben nagyon rossz állapotban lévő bankot.

Az FHB azonban eddig még nem árulta el, hogy kik a kötvények birtokosai, pedig a lap szerint ez háborút jelentene. Ha a nemzeti vagyonkezelőnél van, akkor a kormánynak valami magyarázatot kell adnia arra, miért akarták 2012-ben megszerezni ezeket.

Azzal, hogy Sépderék lefújták a közgyűlést azt jelenti, hogy belenyugodtak a jelenlegi helyzetbe, vagyis az FHB és a Takarékbank nem fog a közeljövőben jobban egyesülni.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.