Belföld

Sokkal kevesebb vonat indul Budapestről Balatonfüredre idén, mint tavaly

mav(7)(430x286).jpg (Array)
mav(7)(430x286).jpg (Array)

Hétköznap közel felével, míg hétvégén negyedével kevesebb vonat indul majd Budapestről Balatonfüredre, mint tavaly, írja a HVG. A lap értesülései szerint a nyári menetrendben hétköznap a tavalyi 17 vonatból már csak 10 vonat marad meg, hétvégén pedig a tavalyi 20-ból idén csak 15 közlekedik majd.

A kieső szerelvények elindulnak majd Füredről, de Székesfehérvárnál tovább nem közlekednek, így aki például a Délibe menne, annak át kell majd szállnia.

Állítólag erre azért van szükség, mert az esztergomi vonal villamosítása még nem készült el, a lap szerint viszont inkább a spórolás a cél. A másik indok az, ami az Elvira honlapján is fent van, vagyis

a 2016. évi nyári menetrendi időszakban – 2016. június 18-tól 2016. augusztus 28-ig – Székesfehérvár állomás átépítése miatt a Balatont érintő vasútvonalakon vágányzári menetrend lesz érvényben.

Azt viszont nem tudni, hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz.

Azért is érthetetlen ez a döntés, mert a nyári időszakban így sokkal túlterheltebb lesz a székesfehérvári pályaudvar, mintha Budapestig mennének a vonatok. Sőt, az is előfordulhat, hogy üres vonatok közlekednek majd Budapest és Fehérvár között, miután a most tervezett menetrendben lesz pár hétvégi vonat, amely eljut a fővárosba.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik