Belföld

Jégeső, felhőszakadás, viharos szél, ezt kapjuk ma az időjárástól

Ítéletidő várható ma az ország különböző pontjain. Jégeső, vihar, zápor, lényegében bármi előfordulhat.

Vasárnap gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, írja a Köpönyeg. Eleinte csak az Alföld térségében, déltől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol jégeső és felhőszakadás is előfordulhat. Napközben megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. 25-26 fok körüli nyári meleg lesz délután.

Hétfőn a Dél-Dunántúlon és délen még erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és itt szórványosan újabb záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Az ország többi részén – a szárazabb levegő hatására – már sok napsütés ígérkezik, és csak elvétve lehet csapadék. 23 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán szikrázó napsütésre van kilátás. Záporra egészen minimális az esély. A szél élénk, néhol erős lesz. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet: reggelente 11, délutánonként 22-23 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak elszórtan alakul ki. 21 és 27 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására átmenetileg megerősödik a szél és szórványosan záporok, zivatarok is előfordulnak. Komoly lehűlés nem valószínű.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd Facebookon!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik